Om

. . . Jeg husker tydeligt det småblomstrede sengetøj fra da jeg var barn.

Min mor havde syet det i de engelske, klassiske Liberty prints.

Kvaliteten var blød og lækker og jeg mindes de mange drømme under denne dyne.

Om sommeren løb jeg og legede med de andre børn i haven i min yndlingskjole.

Denne var syet af det samme smukke prints som puderne i sofaen, hvor jeg træt faldt om aftenen....

 

Disse erindringer og de nostalgiske Liberty Fabrics, var med til at danne rammerne om Petite Legarth, og med det brede udvalg af produkter får du her muligheden for, selv at skabe og videregive disse hyggelige minder.

Oftest forbindes Liberty med småblomstrede mønstre i friske farver, men deres sortiment spænder meget bredere end det. To gange årligt præsenteres en ny tekstilkollektion, som både indeholder klassiske genoptryk og helt nye prints.

Er man til lidt mere nedtonede farver - men stadig med et hav af smukke prints, er de flotte Wiliam Morris tekstiler et godt bud som du også finder i Petite Legarth´s sortiment.

De smukke prints lægger op til at bruge fantasien og lege med farver og mønstre. Udvalget hos Petite Legarth har et tidsløst udtryk, og du kan derfor med fordel mikse prints og produkter, fra de forskellige kollektioner.

Hvad har Liberty fabrics og William Morris til fælles?

I 1875 åbnede Arthur Lasenby Liberty en butik på Regent Street i London. Herfra solgte han importerede tekstiler fra Japan, Kina og Indien. Med tiden fik han mere og mere succes og lavede samarbejder med flere topdesignere. De kreerede mønstre for ham, som blev trykt eller vævet i England og Frankrig. Disse mønstre blev kendt som Liberty design. Liberty of London ligger i dag stadig på Regent Street, og huser mange internationale, kendte, luksusbrands – alt inden for beklædning, accessories og interior.

En af deres mest kendte designer var Wiliam Morris og han har stået for mange af de smukke Liberty prints. Han har designet klasikkere som ekseplevis "Strawberry thiefs", og "Lodden" Petite Legarth tilbyder et stort udvalg af både Liberty fabrics William Morris tekstiler.

 

Lidt om mig, og Petite Legarth

Mit navn er Sofie Legarth, Jeg er uddannet designer fra Danmarks design skole i 2002. Jeg har 3 børn og en mand, som jeg bor sammen med i Søllerød, nord for kbh. Det er også her i finder min lille fysiske butik som er placeret i vores havestue.

(Butikken har åbent efter aftale - Se venligst Kontakt )

Jeg har haft "Petite Legarth" siden 2011. Petite Legarth startede faktisk som en blog, hvor jeg viste mine forskelllige kreative ideer frem. Af og til solgte jeg nogle produkterne jeg fik lavet. men det var først da jeg begyndte at arbejde i de smukke og  lækre Liberty prints, at salget rigtig tog fat, og hvorefter bloggen hurtigt blev udskiftet med en webshop. I mange år bestod salget mest af børnetøj og børneinteriør, som med tiden er blevet mere og mere til det stofsalg, som mit hjerte banker så højt for. Idag er udvalget udviget til også at rumme andre smukke metervarer som Morris og Co, samt lækre økologiske ensvarvede bomulds popliner, sytilbehør og masser af mønstre, syvejledninger og DIYér Jeg elsker at omgive mig med alle de flotte tekstiler, og nyder at håndplukke de aller smukkeste prints til nu jeres kreative projekter, og inspirer jer med hvad man kan bruge dem til. Velkommen til.

Dbh Sofie